SORRY, Please DISABLE your Anti-Adblocker or Enable your Javascript

Cele Mai Frumoase Imagini De Craciun Din Lume

sponsored links

stunning prevnext with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

good top cele mai frumoase mesaje de crciun trimitele celor dragi o scurt with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

beautiful cele mai frumoase targuri de craciun de pe continent with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

awesome video bucurestiul a fost inclus in topul celor mai frumoase orase din lume de craciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

stunning mo crciun nu este doar celor mai frumoase poveti i legende din lume ci i eroul principal din numeroase bancuri with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

affordable mos craciun vine with cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

perfect galeria foto de mai jos incearca sa suprinda doar o mica parte din frumusetea si magia acestui anotimp pe care multi il considera ca fiind cea mai frumoasa with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

elegant cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

trendy citeste si mesaje de anul nou urari haioase pentru revelion with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

smsul de crciun a devenit deja un obicei pentru fiecare fie n seara de ajun fie chiar n ziua crciunului stm i scriem mesaje semn c ne amintim de with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

good mesaje de craciun cu imagini with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

latest not am postat deja noile imagini de crciun pentru with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

gallery of imaginea articolului crciun cele mai frumoase locuine decorate pentru srbtorile de iarn foto with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

iarna ntre noiembrie i decembrie grdinile parcurile de distracie i sunt tranformate ntrun mare trg de crciun cu atmosfer with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

beautiful brazi de craciun impodobiti galerie foto with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

good top cele mai frumoase mesaje de crciun trimitele celor dragi o scurt with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

interesting pieele din viena sunt pline de culoare with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

smsul de crciun a devenit deja un obicei pentru fiecare fie n seara de ajun fie chiar n ziua crciunului stm i scriem mesaje semn c ne amintim de with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cheap trg de crciun somptuos anul acesta a fost montat o instalaie de lumini foarte elaborat care scald pia palatul copacii i gardul decorativ i with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

latest cele mai frumoase piee de crciun din europa iii with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

excellent affordable mos craciun vine with cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

trendy targul de craciun advent zagreb with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

finest cele mai frumoase cadouri in viata nu le gasesti sub pomul de craciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

top craciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

beautiful crile de crciun pentru copii sunt probabil printre cele mai vesele i frumoase cri pe care le citim n timpul anului au ns o singur problem with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

excellent excellent cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

gallery of craciun fericit cu cele mai frumoase imagini de craciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

best daca prinzi si zapada atunci arata can basme cu siguranta sibiul a fost inclus intr un top al celor mai frumoase targuri de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

great mpletitur tradiional de crciun din romnia la fereastr with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

stunning nveseletei srbtorile cu aceast frumoas tradiie de crciun din columbia with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

stunning cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

trendy cele mai bizare obiceiuri de crciun din ntreaga lume concursuri de cini biliard i mitraliere with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

affordable cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

trendy top exclusiv giani kiri i ctlin cazacu sau ascuns n buctria unui restaurant with cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

good iar pentru o atmosfera deplina de craciun ce merge mai bine decat o cana cu lapte sau de cafea cu frisca pe care le puteti face cu adevarat deosebite with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

good cele mai bizare obiceiuri de crciun din ntreaga lume concursuri de cini biliard i mitraliere with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

finest trg de crciun somptuos anul acesta a fost montat o instalaie de lumini foarte elaborat care scald pia palatul copacii i gardul decorativ i with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

affordable galeria foto de mai jos incearca sa suprinda doar o mica parte din frumusetea si magia acestui anotimp pe care multi il considera ca fiind cea mai frumoasa with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

great image may contain sky cloud mountain outdoor and nature with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

trendy crciun cum au fost decorate cele mai luxoase hoteluri din lume galerie foto with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

latest mo crciun nu este doar celor mai frumoase poveti i legende din lume ci i eroul principal din numeroase bancuri with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

interesting luxury adventure cele mai peisaje de iarna din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

fotogalerii oraele romniei n ateptarea crciunului cele mai frumoase luminie de srbtori with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

urri de crciun cele mai frumoase colinde felicitri urri i mesaje de crciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

trendy craciun sia impartit averea copiilor saraci si ia promis lui dumnezeu ca in fiecare an la sarbatoarea nasterii toti copiii lumii vor with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

simple trg de crciun somptuos anul acesta a fost montat o instalaie de lumini foarte elaborat care scald pia palatul copacii i gardul decorativ i with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

luxury adventure cele mai peisaje de iarna din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

beautiful dresden with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

dresden with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

amazing tradiii de crciun n lume olandezii l ateapt pe sinterklaas care vine with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

fabulous daca prinzi si zapada atunci arata can basme cu siguranta sibiul a fost inclus intr un top al celor mai frumoase targuri de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

finest orasele europei cele with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cele mai frumoase trguri de crciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

citeste si mesaje de anul nou urari haioase pentru revelion with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

affordable reclame with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

amazing crciun cum au fost decorate cele mai luxoase hoteluri din lume galerie foto with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

tiai c pieele de crciun sunt printre cele mai cutate atracii turistice din europa n perioada srbtorilor de iarn with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

trendy galerie foto sibiul n top orae din lume cu cele mai frumoase piee with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

great cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

good casa sclipitoare with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

iar pentru o atmosfera deplina de craciun ce merge mai bine decat o cana cu lapte sau de cafea cu frisca pe care le puteti face cu adevarat deosebite with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

gallery of poze with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cele mai frumoase mesaje de crciun colecie de texte i urri pentru cei dragi pn i cea mai pretenioas rud va fi cucerit with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cool cele mai mari targuri de craciun din europa with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cool iar pentru o atmosfera deplina de craciun ce merge mai bine decat o cana cu lapte sau de cafea cu frisca pe care le puteti face cu adevarat deosebite with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

gallery of aici te poi delecta cu o arhitectur fascinant care frapeaz un numr foarte mare de turiti nveterai ntrun cuvnt e mai bine o dat s vezi with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

affordable mesaje de craciun cu imagini with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

affordable top exclusiv giani kiri i ctlin cazacu sau ascuns n buctria unui restaurant with cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

beautiful cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

simple cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cool peisaje superbe din romnia with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

gallery of foto frumi cele mai frumoase peisaje de iarn din romnia with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

interesting not am postat deja noile imagini de crciun pentru with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cele mai frumoase modele de unghii pentru srbtorile de iarn with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

great peisaje de iarna romania pe un drum departe muzica de iarna youtube with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

top trasura cu cai pe timp de iarna with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

excellent nveseletei srbtorile cu aceast frumoas tradiie de crciun din columbia with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

top trg de crciun somptuos anul acesta a fost montat o instalaie de lumini foarte elaborat care scald pia palatul copacii i gardul decorativ i with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

finest with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

finest papa francisc saruta o statuie in timpul unei ceremonii care a marcat ajunul craciunului la basilica sf petru din vatican with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

targul de craciun advent zagreb with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

gallery of jena with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

descriere foto top case a realizat topul celor mai frumoase with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

elegant pieele din viena sunt pline de culoare with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

gallery of acesta este un peisaj de iarna with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

best iarna ntre noiembrie i decembrie grdinile parcurile de distracie i sunt tranformate ntrun mare trg de crciun cu atmosfer with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

fabulous cele mai frumoase trguri de crciun din europa destinaii ideale pentru petrecerea srbtorilor de iarn with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

great fotogalerii oraele romniei n ateptarea crciunului cele mai frumoase luminie de srbtori with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cheap iar pentru o atmosfera deplina de craciun ce merge mai bine decat o cana cu lapte sau de cafea cu frisca pe care le puteti face cu adevarat deosebite with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cheap galeria foto de mai jos incearca sa suprinda doar o mica parte din frumusetea si magia acestui anotimp pe care multi il considera ca fiind cea mai frumoasa with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

finest cele mai frumoase aranjamente de craciun locul with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

best imagini care i taie rsuflarea cele mai frumoase peisaje din lume surprinse de fotografi with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

stunning imaginea articolului crciun cele mai frumoase locuine decorate pentru srbtorile de iarn foto with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

free image may contain sky cloud mountain outdoor and nature with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

interesting iarna with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

awesome despre craciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

trendy urri i mesaje de crciun cele mai frumoase felicitri pe care le putei transmite celor dragi dar i efilor cu ocazia sfntului crciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

simple fotografia postat de cele mai frumoase imagini with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

crile de crciun pentru copii sunt probabil printre cele mai vesele i frumoase cri pe care le citim n timpul anului au ns o singur problem with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

stunning in noaptea sfanta de craciun lasa deoparte grijile si supararile deschideti inima si primeste un strop din care se revarsa peste lume in with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

strasbourg strasbourg with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cool prevnext with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

fabulous cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

simple cele mai frumoase trguri de crciun din europa destinaii ideale pentru petrecerea srbtorilor de iarn with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

felicitri crciun cele mai frumoase imagini de crciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

la multi ani with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

simple cele mai frumoase mesaje de crciun colecie de texte i urri pentru cei dragi pn i cea mai pretenioas rud va fi cucerit with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

beautiful casutele de lemn sunt frumoase aranjate dichisite peste tot in lume daaaar langa ele nu apare niciun cort odios with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

perfect cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

best imagini care i taie rsuflarea cele mai frumoase peisaje din lume surprinse de fotografi with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

affordable craciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

interesting cele mai frumoase piee de crciun din berlin with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

awesome iarna with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cool cmpul magic de lumini cea mai frumoas instalaie de crciun foto with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

trendy cele mai frumoase aranjamente de craciun locul with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

excellent cele mai frumoase targuri de craciun de pe continent with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

simple peisaje superbe din romnia with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

interesting srbtorile de iarn with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

elegant trgul de crciun din praga with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

awesome piaa de crciun talinn sursa with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

awesome mesaje de crciun pentru prini i familie with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cheap craciun fericit cu cele mai frumoase imagini de craciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

strasbourg strasbourg with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cele mai frumoase poze cu mos craciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

craciun sia impartit averea copiilor saraci si ia promis lui dumnezeu ca in fiecare an la sarbatoarea nasterii toti copiii lumii vor with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

simple mesaje de craciun pentru iubit si iubita si mesaje de craciun pentru prieteni foto with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

in multe locuri ale lumii craciunul este sarbatorit prin decorarea casei inauntru si afara in unele cazuri el este la fel de spectaculos ca si in aceste with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

best poze with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cheap tradiii de crciun n lume olandezii l ateapt pe sinterklaas care vine with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

great tiai c pieele de crciun sunt printre cele mai cutate atracii turistice din europa n perioada srbtorilor de iarn with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

fabulous cele mai frumoase piee de crciun din lume neaprat de vizitat interesant sau nu with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

beautiful despre craciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

amazing urri i mesaje de crciun cele mai frumoase felicitri pe care le putei transmite celor dragi dar i efilor cu ocazia sfntului crciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

awesome acesta este un peisaj de iarna with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

n ajun de crciun descoper cele mai frumoase mesaje pentru ai felicita pe with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

simple galerie foto sibiul n top orae din lume cu cele mai frumoase piee with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cmpul magic de lumini cea mai frumoas instalaie de crciun foto with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

simple cele mai frumoase cadouri in viata nu le gasesti sub pomul de craciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

elegant casa sclipitoare with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

good descriere foto top case a realizat topul celor mai frumoase with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

jena with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

awesome la multi ani with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

fabulous crciun fericit alturi de cei dragi ce iau urat romnii n noaptea sfnt a naterii domnului with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

gallery of frumoase imagini de iarn gif animation with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

beautiful galerie foto sibiul n top orae din lume cu cele mai frumoase piee with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

video bucurestiul a fost inclus in topul celor mai frumoase orase din lume de craciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

stunning top cele mai targuri de craciun din europa with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

trasura cu cai pe timp de iarna with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

interesting mesaje de craciun cele mai frumoase urari pe care trebuie sa le transmiti celor dragi with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

amazing cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

great papa francisc saruta o statuie in timpul unei ceremonii care a marcat ajunul craciunului la basilica sf petru din vatican with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

finest galerie foto sibiul n top orae din lume cu cele mai frumoase piee with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

finest cele mai frumoase piee de crciun din europa iii with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

prevnext crciun craciunul este una dintre cele mai frumoase with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

stunning cele mai mari targuri de craciun din europa with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

top in multe locuri ale lumii craciunul este sarbatorit prin decorarea casei inauntru si afara in unele cazuri el este la fel de spectaculos ca si in aceste with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

free crciun fericit alturi de cei dragi ce iau urat romnii n noaptea sfnt a naterii domnului with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

elegant cele mai frumoase piee de crciun din lume neaprat de vizitat interesant sau nu with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

stunning in noaptea sfanta de craciun lasa deoparte grijile si supararile deschideti inima si primeste un strop din care se revarsa peste lume in with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

beautiful srbtorile de iarn with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

cool foto frumi cele mai frumoase peisaje de iarn din romnia with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

best cele mai frumoase trguri de crciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

perfect felicitri crciun cele mai frumoase imagini de crciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

fabulous reclame with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

best trgul de crciun din praga with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

top cele mai targuri de craciun din europa with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

fabulous piaa de crciun talinn sursa with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

amazing cele mai frumoase poze cu mos craciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

fabulous not am postat deja noile imagini de crciun pentru with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

mesaje de craciun cele mai frumoase urari pe care trebuie sa le transmiti celor dragi with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

amazing iarna with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

free aici te poi delecta cu o arhitectur fascinant care frapeaz un numr foarte mare de turiti nveterai ntrun cuvnt e mai bine o dat s vezi with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

n ajun de crciun descoper cele mai frumoase mesaje pentru ai felicita pe with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

mesaje de crciun pentru prini i familie with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

amazing not am postat deja noile imagini de crciun pentru with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

excellent cele mai frumoase piee de crciun din berlin with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

gallery of casutele de lemn sunt frumoase aranjate dichisite peste tot in lume daaaar langa ele nu apare niciun cort odios with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

stunning cele mai frumoase modele de unghii pentru srbtorile de iarn with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

gallery of prevnext crciun craciunul este una dintre cele mai frumoase with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

finest cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

urri de crciun cele mai frumoase colinde felicitri urri i mesaje de crciun with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

amazing cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

excellent orasele europei cele with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

prevnext crciun craciunul este una dintre cele mai frumoase with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

gallery of galeria foto de mai jos incearca sa suprinda doar o mica parte din frumusetea si magia acestui anotimp pe care multi il considera ca fiind cea mai frumoasa with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

awesome with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

fabulous mpletitur tradiional de crciun din romnia la fereastr with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

peisaje de iarna romania pe un drum departe muzica de iarna youtube with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

frumoase imagini de iarn gif animation with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

trendy galerie foto sibiul n top orae din lume cu cele mai frumoase piee with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

fabulous prevnext crciun craciunul este una dintre cele mai frumoase with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

mesaje de craciun pentru iubit si iubita si mesaje de craciun pentru prieteni foto with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

latest galerie foto sibiul n top orae din lume cu cele mai frumoase piee with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

great iarna with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

good excellent cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

awesome brazi de craciun impodobiti galerie foto with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.

excellent fotografia postat de cele mai frumoase imagini with cele mai frumoase imagini de craciun din lume.